ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 07/11/2019 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  (60o Film Festival of Thessaloniki), που φέτος έκλεισε τα 60 χρόνια του. Οι θεματικές πολλές κι ενδιαφέρουσες, οι προβολές άθφονες και ενδιαφέρουσες επίσης. Στις λίγες ώρες που περάσαμε στις υποδειγματικές αίθουσες του φεστιβάλ στο «Ολύμπιον» καταφέραμε να παρακολουθήσουμε την ενότητα ταινιών μικρού μήκους #EUandME# στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που «…έχει στόχο να ενημερώσει τους νέους 17-35 ετών για τον πολύ σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητά τους και να τους κάνει να ανακαλύψουν όλα όσα δικαιούνται ως Ευρωπαίοι πολίτες.» (Επίσημος κατάλογος tiff60, filmfestival.gr p. 211).

Παρακολουθήσαμε και την σύντομη συζήτηση σχετικά με το πόσο ανατρεπτική ήταν η θεματική των ταινιών, η οποία ακολούθησε μεταξύ των θεατών και κάποιων εκπροσώπων της Ε.Ε. αλλά και του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη κ. Κεκάτου.

Η δεύτερη προβολή που παρακολουθήσαμε ήταν “ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΕΦΟΣ” των Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson, USA, Canada, 2017.  (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας/Χρυσή «Lady Harimaguada» – Las Palmas FF 2018).

Φύγαμε ωστόσο με αρκετά ερωτηματικά, μια και η τεχνική κινηματογράφησης και αφήγησης δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη και μας ξένισε αρκετά.

Αναμένουμε την επόμενη διοργάνωση του χρόνου και ευελπιστούμε να έχουμε περισσότερο χρόνο περιήγησης στα φεστιβαλικά δρώμενα!